joi, 3 februarie 2011

Cluj Arena, elemente de arhitectura – III


Structura pereţilor interiori este complexă: există pereţi din beton aparent, pereţi din B.C.A. cu lăţimi diferite (15, 20 şi 30 cm.), pereţi de compartimentare simpli/dubli în sistem multigips format din blocuri de gips cu grosimea de 8,10 sau de 22 cm. cu un strat de vată minerală, alţi pereţi de compartimentare (pereţi neportanţi) din gipscarton (12,5 mm) de 15 cm. grosime şi izolaţie termică cu vată minerală, pereţi uşori de compartimentare cabine grupuri sanitare.
Zugrăvelile, elemente ale finisajelor interioare, sunt lavabile, pe pereţi din beton şi glet de ipsos, pe pereţi din BCA sau pereţi multigips, culorile, suprafeţele, locaţiile fiind alese de arhitecţi.
Tapete. În spaţiile rezervate (sala de conferinţe, restaurant, baruri, etc.) ale stadionului se va folosi tapet vinilic pe suport de bumbac, fibră de sticlă sau hârtie, iar acolo unde este necesar (spaţii umede) acesta va fi cu proprietăţi anticondens, termo şi fonoizolant; în spaţiile de primire şi ale publicului tapetul va fi din materiale naturale, conform tendinţelor actuale în designul de interior.
Placajele ceramice cu plăci de 30×60 cm., 30×30 cm., 10×10 cm., culoarea şi locaţia, tot aşa, sunt stabilite de arhitecţi.
Tavanele vor fi de mai multe tipuri:
- De exterior, din lamele din aluminiu – vor conferi o inchidere unitara a spatiilor exterioare si vor difuza uniform lumina
- Lamele din aluminiu pentru interior, baghete din aluminiu in nuantele scaunelor si in ambianta de culori a obiectului
- Tavane extensibile, cu un efect spectaculos de inaltime a spatiului
- Casete acustice cu finisaj din panza iluminata din interior si casete acustice cu furnir lemn.
- Cu finisaj umed şi uscat.
Tâmplăria metalică: vor fi uşi rezistente la foc (60 min.şi 120 min.), de diferite dimensiuni şi culori, ce vor corespunde normelor şi reglementărilor în vigoare referitoare la protecţia şi stingerea incendiilor, culorile se stabilesc în tabloul de tâmplărie, de către arhitecţi.
Tâmplăria de aluminiu, profilele, vor fi certificate ISO şi vor oferi atenuarea zgomotelor faţadei, izolare termică, protecţie la ploaie şi rouă, la foc, iar geamurile utilizate sunt termoizolante cu foaie exterioară duplex.

Sursa: cluj-am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu