vineri, 4 noiembrie 2011

Hotelul care curge – Pattaya, Thailanda




De cele mai multe ori, un hotel este un mijloc și nu o destinație în sine. Cu atât mai puțin, oferta sa nu prezintă mai niciodată holurile și spațiile comune ca pe un atu al clădirii. Un hotel din Thailanda a încercat să recreeze imaginea plajelor locale în încăperile comune interioare. Mobilierul, instalațiile suspendate, toate reproduc mișcarea valurilor sau unduirea nisipului cu un rezultat absolut spectaculos.

Un fost oraș pescăresc, Pattaya și-a descoperit potențialul turistic în timpul conflictului din Vietnam, ca destinație de relaxare pentru militarii americani. Poziționarea în partea estică a golfului Thailandei și atracțiile istorice și naturale ale zonei au recomandat-o mai departe turiștilor…neînarmați.



Lângă plaja Pattaya s-a dezvoltat mai târziu și cel mai mare complex comercial din Asia și, implicit, un punct de atracție pentru turiștii interesați de servicii premium. Din ansamblul de hoteluri de lux din zonă, Hilton Pattaya iese în evidență în primul rând prin decor. Pe tavanele spațiilor comune au fost montate fâșii de materiale care seamănă cu valurile oceanului, în timp ce desenul covoarelor și textura lor imită denivelările nisipului. Liniile fluide suspendate sunt fabricate din materiale textile astfel încât curenții de aer fac instalația să pară vie. Deasupra lifturilor, mii de mărgele strălucitoare sunt agățate cu fire în forma tridimensională a unui val. Decorul este similar și în sala de baie, iar unii pereți din interior sunt ondulați intenționat pentru a da senzația că încăperile se află într-o permanentă mișcare.



Hotelul oferă ca priveliște golful, dar și cei 250.000mp ai complexului comercial care numără 300 de magazine și restaurante. De la etajul al 17-lea, cel mai bun loc pentru a le admira, aceleași unduiri sunt reproduse și pe balconul de belvedere, tematica fiind întregită de mobilierul și lampadarele de forma unor pietre scoase din apa mării. Ansamblul de design aparține unei firme din Bangkok numite „Departamentul de arhitectură“, un atelier care mizează foarte mult pe experiența pe care o oferă designurile sale.



sursa: stylereport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu